Søg i denne blog

lørdag den 9. april 2016

Hjemmelavet pasta



1 person

Ingredienser:


100g tipo 00
1 æg
½ spsk. olie
½ tsk. fint salt

Sådan gør du:


Hæld melet ud på bordet, det kan gøres i en skål, og form det til en 'vulkan/skål', slå æggende ud og tilsæt dem sammen med olie og salt.


Start med at blande ingredienserne sammen med en gaffel, hvor De lidt efter lidt tager lidt af melen med. Når De har blandet æggene, olien, saltet og lidt af melet sammen til en nogenlunde ensartet masse, begynder De med at ælte det med dine hænder. I starten ligner det ikke noget, der nogensinde vil blive til en dej, men fortvivl ikke, De skal bare have lidt tålmodighed. De skal minimum ælte dejen i 15 minutter, gerne mere. Hvis dejen stadig ikke hænger sammen eller er for klisteret efter de 15 minutter så tilsæt en smule vand eller lidt mere mel, og når jeg siger en smule, mener jeg en smule, et par dråber eller en tsk. Når De er tilfreds med din dej, den skal være blank, elastisk og med en passende sejhed, så pak den ind i wrap, og lad den hvile på køkkenbordet i 45 minutter.

Nu skal dejen bare igennem pastamaskinen, og koges.




1 kommentar: